Vesti

03. Jun 2021.

Italija

Ostrvo Proćida je nova italijanska prestonica kulture!

03. Jun 2021.

Evropa

Prema istraživanju koje je sproveo EasyJet, čak 65% Evropljana planira da rezerviše putovanja ove godine, uprkos pandemiji i neizvesnostima u vezi sa trenutnim ograničenjima putovanja.

03. Jun 2021.

Srbija

Srbija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija! Tako ocenjuje kineski turistički magazin ''WeTrip'

03. Jun 2021.

Severna Koreja

U glavnom gradu Severne Koreje, Pjongjangu, nalazi se hotel koji već 30 godina nije ugostio niti jednog turistu

03. Jun 2021.

Francuska

Ponovo ćemo moći da putujemo kao nekad od 2022. godine! Bar tako smatra Žan-Fransoa Ria, predsednik Turističkog biroa Pariza

Arhiva ...

Zagonetni Meridijan

  Reka Drina je simbol Zapadne Srbije. Kroz našu zemlju ptoriče ukupno 220 kilometara i jedna je od najlepših reka na Balkanskom poluostrvu. Njenoj lepoti su se divili i mnogi velikani, pa je tako slavni glumac Robert de Niro svojoj ćerki dao ime Drina, nakon što je '60-ih godina prošlog veka, putujući autostopom, prenoćio baš na obali naše reke.

  Pažnju celog sveta je privukla i kada je 2012. godine u poznatom časopisu National Geographic za fotografiju meseca proglašena fotografija čuvene Kućice na Drini. Ipak, najslavniji objekat koji je na njoj izgrađen nalazi se u Višegradu - čuveni most Mehmed-paše Sokolovića koji je poslužio kao inspiracija jedinom našem nobelovcu za roman Na Drini Ćuprija.

   U priči o Drini nalazi se i naše nagradno kviz pitanje pa zbog toga pogledajte video, otvorite atlas i pošaljite odgovor

 
Pošalji

 

         Prijatelji serijala
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Powered by CMS STUDIO